Kakšna orodja so potrebna za namestitev R-Tile?

Ena od številnih prednosti uporabe R-Tile je, da ni potrebna nobena specializirana orodja razen: a. gumijasti mallet za povezavo spojnih spojov B. Stanleyjev nož s konkavnim rezilom c. pri rezitvi industrijskih R-ploščic alternativa Stanleyjevem nožu je električna žaga ali žaga za mizo. Najbolje je rezilo, primerno za rezanje lesa. d. ravni rob e. rezalna deska in merilo traku f. svinčnik ali označevalec krede

Surovine, kakovost in okolje – zakaj naj uporabljam R-Tile?

R-Tek je vodilni svetovni proizvajalec medklepajočih ploščic zato smo sposobni kupiti najboljše surovine po najbolj konkurenčnih cenah. Naša tovarna je najmotejša in vsaka izdelana ploščica je najvišje kakovosti. R-Tek deluje na standarde kakovosti 9001 in vse ploščice, ki so zavrnjene, se reciklira, da se uporabljajo pri proizvodnji črnih ploščic.

Kako hitro po namestitvi lahko uporabim svoje nadstropje?

Tla R-Tile lahko uporabite takoj po namestitvi. To je ena od številnih prednosti R-Tile talnega sistema.

Ali je mogoče ploščice namestiti na vinilno/preprogo/pobarvano tla?

Priporočamo, da je ploščice mogoče namestiti preko vinil in poslikana tla, vendar ko ploščice, ki se namestijo na območju, kjer je preproga ali preproga ploščice, je priporočljivo, da se te odstranijo pred namestitvijo.

Je R-Tek proizvajalec?

Da – R-Tek je specializiran za načrtovanje in izdelavo interlocking talnih sistemov. Smo vodilni svetovni proizvajalec in prodajamo našo ponudbo izdelkov po vsem svetu. Naša najmotejša tovarna ima sedež v Zda. Imamo veliko paleto modelov in nenehno prinašamo nove in inovativne izdelke na trg. Biti proizvajalec omogoča R-Tek ponuditi najbolj konkurenčne cene in izdelke, ki so najvišjega standarda.

V kakšnih primerih moram uporabiti lepilo z R-Ploščico?

V veliki večini aplikacij ploščice lahko lahek in ni potrebno lepilo. Izjeme od tega so, ko je treba ploščice namestiti na območju, kjer se uporablja viličar tovornjak z zelo visoko točko nalaganja. Primeri tega področja:

A. Dohitite tovornjak ali trikolesni viličarski tovornjak, ki deluje v zaprtem prostoru z zelo tesnim obračalnim krogom.

B. Priporočamo tudi, da se lepilo uporablja v instalacijah z ekstremnimi spremembami temperatur.

C. Območje z južnim obrnjenim vratom nakladalnega zaliva, ki je izpostavljeno neposredni sončni svetlobi. Lepilo, ki bi ga priporočili, je FBall 81.

Če potrebujete dodatne nasvete, se ne oklevajte, da se obrnete na naš tehnični oddelek.

Kako se ploščice vzdržujejo?

Prosimo, glejte naša navodila za namestitev in vzdrževanje za bolj poglobljen vodnik za čiščenje, vendar na splošno priporočamo, da najprej počistite ali sesate prah in nato vlažni počistite [not wet] ploščice. Voda sama po sebi ali z majhno količino detergenta bo dovolj z brisača ali vrtljivim sušilcem, če je na voljo. S puferjem z jagnjetino vlačico lahko očistite čisto suho tla do neverjetnega sijaja. Če je potrebno, lahko cev iz tal s svojo vrtno cev ali power washer [under 1300 psi] .

Iz česa je narejena R-Ploščica?

Ploščice so narejene iz 100% PVC spojine, nudimo pa tudi vrsto recikliranih ploščic v črni in sivi barvi.

Ali je mogoče R-Tile namestiti zunaj?

Ne priporočamo uporabe R-Tile na prostem.

Kakšne so razlike med različnimi debelinami in modeli R-Tile?

Priporočamo, da se naša 7mm industrijska dovetail ploščica uporablja v okoljih, kjer so prisotni viličarji ali zelo težki promet. Za vsa druga področja je debelina in zasnova površine stvar izbire strank.

Pri uporabi R-Ploščice v garažnem okolju, kaj je treba upoštevati?

R-Tile je bil uspešno nameščen po vsem svetu v domačih in komercialnih garažah in ustvarja čisto in pametno, brez prahu okolje, ki je estetsko prijetno. Vendar je treba upoštevati nekatere pomembne premisleke. Barvanje iz avto pnevmatik gume gume bo madež skoraj vsak tip tal, vključno z golim betonom, pobarvane in vinil talne obloge. Madež je kemična reakcija in ne bo poškodoval ploščic ali vplival na njihovo vzdržljivost.

Kaj povzroča madež? madež je posledica komponente, ki se uporablja v proizvodnji avto pnevmatik z imenom “6PPD”. [phenaline diamine] 6PPD je anti-oksidant in se dodaja gumijastim izdelkom, da se upre okoljskim napadom z ozonsko in ultravijolično svetlobo. Ima tudi druge blagodejne učinke pri samem nalivu gume. Ker k stroškovom izdelave pnevmatik dodajajo proizvajalci običajno le na omehče pnevmatike z visokimi zmogljivostmi. Madež je temno sive/zelene barve in bo prikazan v 4 – 5 urah od pnevmatike, ki se nahaja na ploščici. Madeža ni mogoče odstraniti, saj gre za kemično reakcijo med 6PPD in površino, s ki jo je v stiku.

Kako se izogniti vprašanje obarvanja, ker madež je temno siva/zelena je veliko manj očitna v temnejše barve in je skoraj neločljivo od barve naše Temno sivo/Antracitno ploščico [which also happens to be one of the smartest and most popular colours] . Manj očitno je tudi v črno-zelenih barvah. Izogibati se je treba svetlo sivi, rumeni, beli in rdeči barvi. Če želite s svetlejšimi barvnimi ploščicami polepšati garažo ali delavnico, oblikujete tla v postavitvi, ki vključuje različne barve s temnejšimi barvnimi ploščicami, kjer bo avto parkiran. V pomoč so lahko naslednji primeri:

A. uporabljajte črne ali antracite ploščice, kjer bodo pnevmatike sedel

B. mesto trakovi črnih/antracitnih ploščic, kjer pnevmatike počivajo

C. dodajanje črnih/antracitnih ploščic pod motor, kjer lahko olje kaplja

Katalitični pretvorniki, ko je avto teče katalitični pretvornik postane izjemno vroče in če avto ostane teče, medtem ko sedi na ploščice lahko povzroči ploščice neposredno pod pretvornik razširiti skozi toploto. To je samo začasna težava in ploščice se bodo po odstranitvi vira toplote skrčile nazaj na prvotno velikost. V zasedeni komercialni garaži je treba razmisliti o lepljenju ploščic navzdol med dvigala ali rampe, kjer lahko vozila ostanejo z motorjem, ki deluje.

Ali lahko uporabim težke stroje, kot so talni vtič ali viličar?

Da. Pri namestitvi R-Tile v okoljih, kjer so v uporabi težki stroji, kot so viličarji, priporočamo uporabo našega 7mm industrijskega dovetail joina. Edinstvenost tega združitve zagotavlja sistem za prepletanje, ki je boljši od sistema naših konkurentov. V nekaterih primerih bo morda treba morajo morajo biti ploščice. Za nasvet o tem se obrnite na našo prodajno ekipo.

Ali je mogoče R-Tile namestiti na tla, ki niso bila odmašnjena in je vlazna?

Da – ker je R-Tile olahnjen sistem za polaganje, ga je mogoče namestiti na kontaminirane substrate in se lahko uporablja tudi v okoljih, kjer je substrat vlažen, saj združitve omogočajo izhlapevanje.

Kje je mogoče namestiti R-Tile?

Vsestranskost palete R-Tile je idealen izdelek za namestitev v številnih različnih okoljih, ki segajo od industrijskih in komercialnih do domačih aplikacij.

Ali je treba substrat popraviti pred namestitvijo R-Tile?

Ne – razen območij, ki imajo razpoke ali manjkajo cementne kose. V tem primeru bo treba ta področja izpolniti z samoniveditvijo spojine, preden se namesti R-Tile. Vse, kar je potem potrebno, je, da pomikate ali sesate tla pred začetkom namestitve. Ni potrebno, da peskovnik ali detergent umijte tla, ko ploščice so lahek.

Zakaj R-Tek interlocking talne sisteme?

Na prvi pogled, ko primerjate ceno R-Tile z drugimi talne sisteme, kot so vinil, barve ali smole, se lahko zdi, da so R-Tek interlocking sistemi dražji. Vendar, ko upoštevate naslednje točke, R-Tek ploščice so bolj odporen izdelek, ki dejansko stane manj.

-Razpon R-Ploščice se razlikuje po debelinah od 7mm do 4mm v primerjavi z vinilom, barvami in smolo, ki običajno niso debele več kot 1,5mm. To daje R-Tek območju prednost, da je bolj odporen in vzdržljiv talni sistem za vaš denar.

-R-Ploščice se lahko polegajo na poškodovane, vlažne ali neustavne površine in za razliko od drugih talnih izdelkov ne potrebujejo nobenih posebnih spretnosti za namestitev. V večini primerov ni treba lepiti R-Ploščice zato prihranek na specializirane izvajalce, talne estroke in lepila.

-R-Ploščica, ko je nameščena, se lahko uporablja takoj, zato je zelo malo motenj v okolju, kjer se vgradi za razliko od konkurenčnih izdelkov, ki lahko pogosto zahtevajo obdobje 24 – 48 ur pred uporabo tla, zato prihranite denar na down-time. To je izredno pomembno pri namestitvi ploščic v tovarniško ali montažno okolje.

-Finančna podjetja so pogosto pripravljena financirati stroške R-Tile tla, saj se ne vidi kot osnovna sredstva in jih je mogoče ponovno odstraniti in prodati. Kot neslani sistem se lahko obravnava tudi kot sredstvo v računovodskih izkazih družbe in se vsako leto ustrezno zapisa. Za to obstajajo davčne ugodnosti za podjetja.

-Če selitev v nove prostore R-Ploščice lahko odstranite in enostavno namestite znova.

-R-Ploščica je 100% reciklična.