POGOSTA VPRAŠANJA

Imate kakšna vprašanja ali poizvedbe? Nekaj odgovorov najdete tukaj.

Pogosto zastavljena vprašanja

Ena od številnih prednosti uporabe ploščic R-Tile je, da ne potrebujete nobenega posebnega orodja, razen: a. gumijasto kladivce za povezovanje med seboj povezanih spojev b. Stanleyjev nož z vbočenim rezilom c. pri rezanju industrijskih ploščic R-Tiles lahko namesto noža Stanley uporabite električno vbodno žago ali namizno žago. Najboljše je rezilo, primerno za rezanje lesa. d. ravni rob e. deska za rezanje in merilni trak f. svinčnik ali kredni marker

Podjetje R-Tek je vodilni svetovni proizvajalec medetažnih ploščic, zato lahko kupujemo najboljše surovine po najbolj konkurenčnih cenah. Naša tovarna je najsodobnejša in vsaka izdelana ploščica je najvišje kakovosti. Podjetje R-Tek deluje v skladu s standardi kakovosti 9001, vse zavrnjene ploščice pa se reciklirajo in uporabijo pri proizvodnji črnih ploščic.

Tla R-Tile lahko uporabljate takoj po namestitvi. To je ena od številnih prednosti talnega sistema R-Tile.

Priporočamo, da se ploščice lahko namestijo na vinilna in barvana tla, če pa se ploščice namestijo na območje, kjer je preproga ali preproga, je priporočljivo, da jih pred namestitvijo odstranite.

Da - podjetje R-Tek je specializirano za načrtovanje in izdelavo sistemov za blokiranje talnih oblog. Smo vodilni svetovni proizvajalec in svojo ponudbo izdelkov prodajamo po vsem svetu. Naša najsodobnejša tovarna se nahaja v Združenem kraljestvu. Imamo veliko izbiro modelov in na trg nenehno prinašamo nove in inovativne izdelke. Kot proizvajalec lahko R-Tek ponuja najbolj konkurenčne cene in izdelke najvišjega standarda.

V veliki večini primerov se lahko ploščice polagajo prosto in lepilo ni potrebno. Izjema so primeri, ko je treba ploščice namestiti na območju, kjer se uporablja viličar z zelo visoko točkovno obremenitvijo. Primeri tega področja:

a. Viličar z dvižno ploščadjo ali trikolesni viličar, ki deluje v omejenem prostoru z zelo majhnim krogom obračanja.

b. Priporočamo tudi uporabo lepila pri namestitvah z ekstremnimi temperaturnimi nihanji.

c. Območje z nakladalnimi vrati, obrnjenimi proti jugu, ki je izpostavljeno neposredni sončni svetlobi. Priporočamo lepilo FBall 81.

Če potrebujete dodaten nasvet, se obrnite na naš tehnični oddelek.

Podrobnejša navodila za čiščenje najdete v naših navodilih za namestitev in vzdrževanje, na splošno pa priporočamo, da najprej pometete ali posesate prah, nato pa ploščice vlažno [not wet] pomopirate. Zadostuje voda sama ali z majhno količino detergenta z mopom ali rotacijskim čistilnim strojem, če je na voljo. S polirnim strojem z blazinico iz ovčje volne lahko čista in suha tla polirate do izjemnega sijaja. Po potrebi lahko tla očistite z vrtno cevjo ali električnim pralnikom [under 1300 psi].

Ploščice so narejene iz 100-odstotne PVC mase, ponujamo pa tudi vrsto recikliranih ploščic v črni in sivi barvi.

Ne - razen na območjih z razpokami ali manjkajočimi kosi cementa. V tem primeru bo treba ta območja pred polaganjem ploščic R-Tile zapolniti s samonivelirno maso. Pred začetkom namestitve je treba tla le pomesti ali sesati. Ko so ploščice prosto položene, tal ni treba peskati ali prati z detergentom.

Ne, ne priporočamo uporabe ploščic R-Tile na prostem.

Priporočamo, da se naše 7 mm industrijske ploščice z vijačnim repom uporabljajo v okoljih, kjer so prisotni viličarji ali zelo gost promet. Za vsa druga področja sta debelina in oblika površine stvar izbire stranke.

Ploščice R-Tile so bile po vsem svetu uspešno nameščene v domačih in poslovnih garažah, kjer ustvarjajo čisto in pametno okolje brez prahu, ki je estetsko prijetno. Vendar je treba upoštevati nekaj pomembnih vidikov. Obarvanje z avtomobilskimi pnevmatikami Gumijaste pnevmatike obarvajo skoraj vse vrste tal, vključno z golim betonom, barvanimi in vinilnimi tlemi. Madež je kemična reakcija in ne poškoduje ploščic ali vpliva na njihovo obstojnost.

Kaj povzroča obarvanje? obarvanje povzroča sestavina, ki se uporablja pri proizvodnji avtomobilskih pnevmatik in se imenuje "6PPD" [phenaline diamine]. 6PPD je antioksidant in se dodaja gumijastim izdelkom, da so odporni na okoljske vplive ozona in ultravijolične svetlobe. Ima tudi druge ugodne učinke pri oblikovanju gume. Ker povečuje stroške izdelave pnevmatik, jo proizvajalci običajno dodajajo le mehkejšim pnevmatikam za visoke zmogljivosti. Obarvanje je temno sivo/zeleno in se pokaže v 4 do 5 urah po namestitvi pnevmatike na ploščico. Madeža ni mogoče odstraniti, saj gre za kemično reakcijo med 6PPD in površino, s katero je v stiku.

Kako se izogniti madežem, ker je madež temno sivo-zelene barve, je pri temnejših barvah veliko manj očiten in se skoraj ne razlikuje od barve naših temno sivih/antracitnih ploščic [which also happens to be one of the smartest and most popular colours]. Prav tako je manj očitna v črni in zeleni barvi. Izogibajte se svetlo sivi, rumeni, beli in rdeči barvi. Če želite s svetlejšimi ploščicami polepšati garažo ali delavnico, oblikujte tla v razporeditvi, ki bo vključevala različne barve, pri tem pa uporabite temnejše ploščice, kjer bo parkiran avtomobil. V pomoč so vam lahko naslednji primeri:

a. uporabite črne ali antracitne ploščice na mestu, kjer bodo nameščene pnevmatike.

b. namestite trakove črnih/antracitnih ploščic na mesta, kjer so pnevmatike.

c. dodajte črne/antracitne ploščice pod motor, kjer lahko kaplja olje.

Katalizatorski pretvorniki se med delovanjem avtomobila zelo segrejejo in če avto ostane prižgan, medtem ko sedi na ploščicah, se lahko ploščice neposredno pod pretvornikom zaradi vročine razširijo. To je le začasna težava in ploščice se bodo po odstranitvi vira toplote skrčile na prvotno velikost. V prometnih garažah velja razmisliti o lepljenju ploščic med dvigali ali klančinami, kjer lahko vozila ostanejo z delujočim motorjem.

Da. Pri polaganju ploščic R-Tile v okoljih, kjer se uporabljajo težki stroji, kot so viličarji, priporočamo uporabo našega 7-milimetrskega industrijskega spoja. Edinstvenost tega spajanja zagotavlja sistem blokiranja, ki je boljši od sistemov naših konkurentov. V nekaterih primerih bo morda treba ploščice prilepiti. Za nasvet o tem se obrnite na našo prodajno ekipo.

Da - ker je ploščica R-Tile sistem za prosto polaganje, jo je mogoče položiti na onesnažene podlage in uporabiti tudi v okoljih, kjer je podlaga vlažna, saj spoji omogočajo izhlapevanje.

Zaradi svoje vsestranskosti je serija ploščic R-Tile idealen izdelek za vgradnjo v različnih okoljih, od industrijskih in komercialnih do domačih.

Na prvi pogled se ob primerjavi cene ploščic R-Tek z drugimi talnimi sistemi, kot so vinil, barva ali smole, morda zdi, da so sistemi R-Tek dražji. Če pa upoštevate naslednje točke, so ploščice R-Tek bolj odporen izdelek, ki dejansko stane manj.

-Debelina ploščic R-Tile je od 7 do 4 mm v primerjavi z vinilom, barvami in smolo, katerih debelina običajno ne presega 1,5 mm. Zaradi tega je serija R-Tek bolj odporen in vzdržljiv sistem talnih oblog za vaš denar.

-Ploščice R-Tiles je mogoče položiti na poškodovane, vlažne ali neravne površine, za razliko od drugih talnih izdelkov pa za njihovo polaganje ni potrebno posebno znanje. V večini primerov plošč R-Tiles ni treba lepiti, zato prihranite pri specializiranih izvajalcih, talnih estrihih in lepilih.

-Ploščice R-Tile se po namestitvi lahko začnejo uporabljati takoj, zato je motenj v okolju, kjer se nameščajo, zelo malo, v nasprotju s konkurenčnimi izdelki, ki pogosto zahtevajo 24 do 48 ur, preden se tla lahko začnejo uporabljati, kar pomeni prihranek denarja za čas izpada. To je zelo pomembno pri polaganju ploščic v tovarniškem ali montažnem okolju.

-Finančna podjetja so pogosto pripravljena financirati stroške talnih ploščic R-Tile, saj se ne obravnavajo kot osnovno sredstvo in jih je mogoče odstraniti in ponovno prodati. Ker gre za sistem, ki se lahko v računovodskih izkazih podjetja obravnava kot sredstvo, se lahko letno ustrezno odpiše. Podjetja imajo pri tem davčne ugodnosti.

-Če se preselite v nove prostore, lahko ploščice R-Tiles odstranite in jih zlahka ponovno namestite.

Ploščice R-Tile je mogoče 100-odstotno reciklirati.